Waarom zou ik Joomla gebruiken?

 

Benieuwd naar de voordelen van een CMS als Joomla? Joomla is zeer  gebruikersvriendelijk, biedt ongekende mogelijkheden en is één van de krachtigste en meest gebruikte Content Management Systemen (CMS) wereldwijd. Een aantal voordelen op een rijtje:

 

  • Joomla is een zeer gebruikersvriendelijk Content Management Systeem. Dit betekent dat u kostenloos zelf uw website kunt bijhouden zonder enige kennis van html, ftp of css. Zeggen deze termen u weinig? Dan is Joomla wellicht de juiste oplossing voor uw website.
  • Joomla heeft zich inmiddels bewezen als één van de beste systemen op dit gebied. Dit blijkt wel uit het feit dat wereldwijd miljoenen websites gebruik maken van Joomla.
  • Joomla is uitermate geschikt voor dynamische en interactieve websites.
  • Joomla is open source software en tevens gratis verkrijgbaar. Dit in tegenstelling tot andere Content Management Systemen die over het algemeen zeer prijzig zijn. Open source software heeft zich inmiddels bewezen als betrouwbaar alternatief voor dure systemen, denk bijvoorbeeld aan Mozilla Firefox dat inmiddels en marktaandeel heeft veroverd van op 25% op Microsoft’s Internet Explorer.
  • Het open source karakter van Joomla heeft als gevolg dat wereldwijd continu wordt gewerkt aan nieuwe uitbreidingen op het systeem. De mogelijkheden om een Joomla website uit te breiden zijn daardoor bijna onbeperkt. Een webwinkel, nieuwsbrievensysteem, foto-gallery, meerdere talen, formulieren: praktisch alles is mogelijk binnen het Joomla-framework.
  • Joomla wordt ondersteund door een zeer grote wereldwijde community van actieve developers. Dit betekent dat het systeem voortdurend wordt doorontwikkeld en verbeterd.
  • De hoeveelheid informatie en ondersteuning die op het gebied van Joomla die te vinden is op het internet is zeer omvangrijk.
  • Het aantal bedrijven dat diensten aanbiedt op het gebied van Joomla is de laatste jaren explosief gegroeid.  Bent u niet tevreden over het bedrijf wat uw Joomla-website heeft gebouwd of onderhoudt? De universilateit van het systeem maakt dat u zeer gemakkelijk kunt overstappen naar een andere dienstverlener. Kortom: u bent niet langer afhankelijk van één, wellicht duur, webdesign- of reclamebureau.
  • Joomla is een webbased-applicatie. Een internetverbinding is het enige wat u nodig heeft om uw website te updaten en onderhouden.